Події Фонду "Чую серцем" на Міжнародний День Глухих

Пройшло зовсім небагато часу від моменту офіційної презентації Благодійного фонду "Міжнародний волонтерський фонд глухих "Чую серцем" на святковому заході у Культурному центрі УТОГ 23 вересня 2023 року до Міжнародного дня жестових мов та Міжнародного тижня глухих.

Чудова організація заходу від творчих людей будинку культури УТОГ, концертна програма акторів професійної театральної студії міміки та жесту «Райдуга» Культурного центру УТОГ» Україна у нас одна» підняли настрій людям, переключили тимчасово фокус уваги від проблем людей з порушеннями слуху, які зібрались на заході, від подій та наслідків війни.

Під час презентації нас як єдиного благодійного фонду в Україні для нечуючої спільноти, ми ставили за мету інформативність нашого спільноти, що в Україні існує благодійний фонд із міжнародною підтримкою, який допомагає на сьогодні впершу людям з порушеннями слуху, які постраждали від російської агресії, які вимушено знаходяться в зоні бойових дій, постраждалої Херсонської області від підриву дамби і багато, багато інших цілей і напрямків допомоги і щодня ми консолідуємо навколо себе однодумців, людей з великим серцем, запрошуємо до себе в команду людей з усіх регіонів нашої держави, які готові пожертувати свій час, свій сон, свої зв’язки для оперативнішої комунікації у вивченні проблемних питань та надання допомоги людям, які того потребують.

Голова правління Фонду Олександр Земечев та його члени привітали всіх з Міжнародним днем жестової мови, розповіли про діяльність фонду, про закордонних партнерів, про співпрацю з УТОГ, про свої наміри та проекти, результати зробленої робити, про підтримку людей з порушеннями слуху, людей з інвалідністю, незахищених верств населення і Збройних сил України.

Благодійна організація "Чую серцем" вручив Українському товариству організації глухих 500 євро на потреби організації і пообіцяв і надалі допомагати у вирішення проблемних питань організації.

Родзинкою івенту стала персональна виставка картин, нечуючогго митця, дизайнера Анатолія Куралова «Тривога в тиші», з якою всі бажаючі можуть познайомитись на сторінки в Інстаграм https://www.instagram.com/_sparklingman_/ Анатолій дуже відома особистість за кордоном, завдяки йому нам вдається залучити закордонних партнерів до допомоги українцям. Він неймовірно, дуже тонко відчуває та передає у свої полотна біль України, біль людей у тиші від війни… Якщо коротко розглянути його роботи, можна перенестись у місто Буча, Марїнку…

Майбутнє затримується, - назва однієї із картин, хоча вона і без підпису, але якщо пригледітись і вдуматись…. Іноді життя призводить до несподіваних зупинок. Війна, що ворушилася в моєму житті, зупинила мої плани на деякий час. Але це не означає, що мої мрії втрачені. Навпаки, ця затримка допомагає мені зосередитися, переосмислити свої цілі та підготуватися ще краще до майбутніх викликів.

Чого вартують роботи, - «Ікона.Їжак (протитанковий їжак!)»….», «Зворотний небокрай у місті Буча», де ми бачимо Отвір від ракети окупантів у парку, «Мар’їнку» - місто, яке зазнало страшних наслідків війни. Зараз Мар’їнка лежить у руїнах, а населення було евакуйовано в листопаді 2022 року. Така жахлива доля чекала багато українських міст на Донбасі.

Ми дуже пишаємось і горді тим, що в нашій команді, в команді нашого благодійного фонду є така особистість як Анатолій Куралов, який дійсно не дивлячись на те, що нечуючий, він ЧУЄ СЕРЦЕМ і передає на свої полотна найстрашний період в історії України, - війну!

Знаковим для фонду є зустріч і налагодження комунікації і співпраці з братом героя України Дмитро Коцюбайло (позивний "Да Вінчі") Вадимом Коцюбайло, який є чує серцем, адже він має інвалідність по слуху і готовий продовжити справу свого брата і спільно з БФ «Чую серцем» збирати підтримку і допомогу для наших військових.

На заході у будинку культури УТОГ

На переродні Міжнародного дня глухих коли ми намагаємось привернути уваги державних органів та громадськості до діяльності УТОГ, до вирішення накопичених безліч проблем осіб з порушеннями слуху та інше.

Однак вже за ці пару днів після Міжнародного дня глухих Фонд здійснив декілька гуманітарних і важливих місій у допомозі нечуючим дітям з доставкою габаритного спортивного інвентаря для Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю, мікроавтобус з гуманітарної допомогою успішно відправлений для нечуючим громадянам, які знаходяться на Херсонщині.

Міжнародний день глухих він зовсім не святковий, але хотілося б, що протягом вересня місяця, який проходить під егідною цього Дня, люди з порушеннями слуху відчули свято у своїй душі, коли вони дізнаються, що деякі їх проблеми будуть вирішені!

Поділитися:
X Facebook Telegram

Інші новини

Подивитись все →